Økologisk svineproduktion udvider for at risikosprede

Bovbjerg Økologi har erhvervet sig to nye adresser til en udvidelse af svineproduktionen. Et af formålene er at sikre besætningen mod sygdomme.
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Bovbjerg Økologi, der ejes af Henrik Bovbjerg og Bertel Hestbjerg, står over for en udvidelse efter opkøbet af to nye adresser.

De nye grunde skal bruges til en ny besætning på 400 søer, der årligt skal producere 8500 svin, hvoraf 2000 skal sælges som avlsdyr, skriver Vejle Amts Folkeblad.

En af årsagerne er at sprede risikoen ud i tilfælde af sygdomsudbrud, fortæller Henrik Bovbjerg.

"Vi leverer avlsdyr til 60-70 procent af de økologiske producenter i Danmark, så hvis vi får en sygdom ind i besætningen, er det både en udfordring for vores kunder og for os selv, fordi vi så mister en stor del af vores kundegrundlag," siger Henrik Bovbjerg til mediet.

Miljøansøgningen er sendt afsted og tre forskellige selskaber er i gang med at tegne skitser til den kommende stald, der udgør 800 kvadratmeter.

Da AgriWatch talte med Bertel Hestbjerg i begyndelsen af 2020, vurderede svineproducenten, at 2020 ikke vil blive et godt år.

"2020 bliver ikke noget godt år. Jeg tror på, det bliver en lille smule bedre end 2019, og det er primært, fordi vi som nævnt imødeser lavere foderpriser. Vi skal nok ind i 2021, hvor der er en formodning om, at efterspørgslen vil stige, før det vender," siger Bertel Hestbjerg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også