AgriWatch

Økologisk svineproducent vil sænke sin klimabelastning

Den økologiske svineproducent Nicolaj Pedersen erkender, at klimabelastningen skal ned på bedriften for at leve op til fremtidens krav.

Foto: Sagro / PR

For at leve op til kommende krav til klimabelastningen fra landbruget, skal der tages nye værktøjer i brug.

Det er økologisk svineproducent Nicolaj Pedersen fra Hovborg helt bevidst om.

Han driver produktion med 650 søer og 16.000 slagtesvin, og en af måderne, som han reducerer klimabelastning på, har været ved at reducere sit foderforbrug. Den vej vil han fortsætte med.

Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

"Vi kan på daglig basis dosere helt ned til 100 gram på enkeltsøer, og reelt er vores klimaaftryk her reduceret med 20 procent, men vi skal længere ned endnu," mener landmanden, der driver 350 hektar markbrug ved siden af svineproduktionen, der i 2001 blev økologisk.

Dertil har han kunne sænke klimabelastningen ved at blive leverandør til et lokalt biogasanlæg. Samtidig overvejer landmanden at skifte mindre maskiner ud til eldrevne maskiner. Landmanden kan også skifte over til vådfoder, og det er i overvejelserne at etablere solceller på tagflader på bedriften.

Bæredygtighed i frilandsproduktionen er en del af en større konference hos Sagro, som samarbejder med Svinerådgivningen og Seges om temaet 20. april hos Sagro.

Dansk eksport af smågrise falder for første gang i 15 år

Svineproducenter til Enhedslisten: Udtalelse er grænsende til at være injurierende

Ni store svineprojekter får en tredjedel af statspulje på kvart milliard 

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch