AgriWatch

Slagterikoncern bruger godt 200 millioner på nyt hovedkontor

Siden 2017 har Danish Crown arbejdet på planer for nyt hovedkontor. Nu er der sat underskrift på entreprisekontrakt til godt 200 mio. kr., hvor bæredygtighed er nøgleordet for hovedsædet.

Foto: Danish Crown / PR

Til sommer stikker Danish Crown spaden i jorden, når der tages hul på byggeriet af et hovedkontor i Randers.

Nu er underskriften sat på aftalen mellem Danish Crown og totalentreprenøren Raundahl & Moesby, der sammen med arkitektfirmaet Cebra og det rådgivende ingeniørfirma Søren Jensen kom med det bedste bud på opførelsen af Danish Crowns nye hovedkontor i Randers.

Entreprisesummen er på godt 200 mio. kr, og det nye hovedkontor forventes at være klar til indflytning i slutningen af marts 2023.

Tidligere lød det, at hovedsædet ville stå klart i slutningen af 2022.

Bæredygtighed er det gennemgående ord, når Danish Crown selv sætter beskrivelser på det nye hovedkontor i Randers.

Danish Crowns kommende hovedkontor skal som et af de første byggeri i Danmark opnå DGNB´s hjerteordning, som lægger vægt på, at bygningen skal være sund og behagelig at være i for medarbejderne.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

"Når vi bygger nyt, opnår vi besparelser på energi, vi sparer penge på vedligeholdelse, vi kommer til at arbejde mere effektivt og der vil være masser af synergier ved at samle medarbejderne i Randers på en adresse. Samtidig ejede vi allerede grunden og sidst, men ikke mindst, kan vi sælge bygningen på Marsvej, så samlet set betyder det, at omkostningerne ved at bygge et nyt hovedkontor vil være stort set de samme som ved at renovere vores nuværende bygninger," siger Preben Sunke, driftsdirektør i slagterikoncernen.

Danish Crown genopliver arbejdet med nyt hovedkontor

Danish Crown fastholder pris på slagtesvin igen: Afventer nye impulser i markedet

Landmændene står i kø: Danish Crown vil skrue op for produktionen 

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch