AgriWatch

Østjysk smågriseproducent overvejer flere slagtesvin

De nuværende priser får Gammelgaard Agro ved Odder til at overveje at lave flere slagtesvin end i dag.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Gammelgaard Agro ved Odder har hidtil primært leveret smågrise til udlandet. Men de aktuelle priser får landbruget til at sælge flere grise til opdræt i Danmark, men det kan der blive lavet om på i fremtiden.

Det fortæller ejer Allan Gammelgaard til Århus Stiftstidende.

"De danske priser ligger mere fladt, så det flader risikoen ud. Men tanken går mod, at vi skal lave smågrisene færdige til slagtegrise til slagteriet i stedet for at sælge dem som smågrise. Og på at købe eller leje mere jord, så vi selv kan lave det korn, vi bruger til foder. Så er vi mere uafhængige af markedspriserne," siger Allan Gammelgaard, der har en omsætning på mellem 30 og 40 mio. kr. på Gammelgaard Agro.

Landbruget driver 600 hektar jord, der svarer til fire pct. af landbrugsjorden i Odder Kommune. Svineproduktionen består af 1200 årssøer, 26.000 slagtegrise og 14.000 smågrise.

Siden afslutningen af 2020 har særligt noteringen for slagtesvin været uændret på omkring 9,5 kr. per kilo svinekød. Den aktuelle situation i Tyskland med afrikansk svinepest har presset priserne for smågrise, der eksporteres til udlandet.

Genetikleverandør forventer markant salgsfremgang efter genoprettet bundlinje

Børsnoteret genetikfirma suser frem og vokser yderligere

En tiendedel af Danish Crowns ejere har fået mindre for svin efter kvoteafregning 

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch