AgriWatch

Minister lægger op til at give minkavlere forskud på erstatning til februar

Minkavlere må vente længere på fuld erstatning, lyder det fra fødevareministeren, der har søgt EU om lov til at udbetale penge for skind og tempobonus.

"Vi ser for os, at det er i februar måned, hvor de aconto-penge kommer for tempobonus og den skindpris, man har tabt i 2020, og så må vi vente lidt længere på den fulde erstatning. Det kræver jo en politisk aftale med 90 mandater bag," siger Rasmus Prehn til DR. | Foto: Marius Renner

Mens den endelige erstatning til minkavlerne fortsat er under forhandling på Christiansborg, har regeringen søgt EU om lov til at udbetale penge for skind og tempobonus, lyder meldingen til DR.

"Vi ser for os, at det er i februar måned, hvor de aconto-penge kommer for tempobonus og den skindpris, man har tabt i 2020, og så må vi vente lidt længere på den fulde erstatning. Det kræver jo en politisk aftale med 90 mandater bag," siger Rasmus Prehn til DR.

En erstatningsaftale skulle have indeholdt bonus for hurtigt at slå minkene ned, erstatning for aflivede mink og destruerede skind og ikke mindst ekspropriation af minkavlernes bure, bygninger og andet produktionsudstyr, skriver DR.

Nu har regeringen søgt EU om lov til at lave forudbetalinger af den såkaldte tempobonus på 30 kr. pr. dyr og erstatning for skindene på de mange mio. mink, som blev udryddet sidste år, hvilket drejer sig om et beløb på to til tre mia. kr.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch