
Kål er blevet en mere populær afgrøde for danske planteavlere.
Således er arealet steget over de seneste år, og på fem år er arealet af kål steget 25 pct. i 2020 blev der dyrket 1917 hektar med kål.
Det skriver Landbrugsstyrelsen i en meddelelse.
"Vi kan se, at det særligt er de ”lette” kåltyper som spidskål og blomkål, der bliver dyrket mere af på markerne," siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Peter Byrial Dalsgaard i meddelelsen.
Det er særligt på Fyn, at kålmarkerne ses mest. Det er den region, hvor der dyrkes mest kål.
"Tallene viser os, at Fyn har førerpositionen i det nationale kålbarometer. I Danmark blev der i 2020 dyrket 1.914 hektar kål, hvoraf 704 hektar var plantet i fynsk jord. Det svarer til næsten 40 pct. af det samlede areal med kål i Danmark. På andenpladsen kommer Vestjylland, hvor der i 2020 blev dyrket 528 hektar kål, mens Syd- og Vestsjælland sniger sig ind på tredjepladsen med 358 hektar, siger Peter Byrial Dalsgaard.
Der kan dyrkes forskellige kåltyper i Danmark året rundt, oplyser styrelsen.
Robotvirksomhed vil automatisere vertikalt landbrug
Vertikalt landbrug rejser trecifret millionbeløb i investeringer
Aarstidernes medstifter øjner stort potentiale for økologisk korn