AgriWatch

Flere landmænd går konkurs

Et stigende antal landmænd går konkurs og må forlade gården. 2020 begyndte ellers fint for erhvervet, men coronakrise, svinepest, minkkrise og lave mælkepriser har lagt stigende pres på økonomien.

Et stigende antal mælkeproducenter går konkurs, fordi mælkeafregningen gennem længere tid har været relativt lav. Også andre sektorer i landbruget er ramt af stigende antal konkurser. | Foto: Finn Frandsen

Antallet af landbrugskonkurser er igen begyndt at stige. Det skyldes især krisen i minkbranchen samt spredningen af afrikansk svinepest, der har fået svinepriserne til at falde i hele Europa. Også de forholdsvist lave mælkepriser har udløst mange konkurser.

"2020 har mere eller mindre været delt i to. I begyndelsen af året var svinepriserne meget høje, hvilket var med til at holde antallet af konkurser lavt. Coronakrisen udløste imidlertid store prisfald, som senere blev forstærket af udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland," påpeger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef på landbrugets rådgivningscenter, Seges.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch