AgriWatch

Ny bevægelse vil redde den danske minkproduktion

En ny bevægelse har set dagens lys, og den skal samle de minkavlere, som vil genstarte minkproduktionen i Danmark igen.

Foto: René Schütze

Danske Mink er navnet på en ny bevægelse, som skal samle de minkavlere, der har mod på at starte produktionen i Danmark op igen i fremtiden.

Bevægelsen, der ikke har nogen forbindelse til Danske Minkavlere, har fået tilsagn af omkring 50 minkavlere, der har mod på at starte op igen ifølge talsperson, skriver Politiken.

En af disse er Erik Vammen, der stædigt har holdt fast i sine avlsdyr endnu.

"Jeg føler, at håbet om at kunne beholde mine mink og min fremtid som minkavler er blevet en lille smule mere realistisk," siger han til mediet.

Initiativet møder opbakning fra flere politikere, hvor Per Larsen og Rasmus Jarlov fra De Konservative ønsker, at nedlukningen er minkerhvervet kun forbliver midlertidigt.

Samtidig håber bevægelsen på, at regeringen vil godkende et stort forskningsprojekt ved Aarhus Universitet og København Universitet, der skal gøre minkerhvervet mere bæredygtigt.

Der er et midlertidigt forbud mod minkavl, der strækker sig til d. 31. december 2021.

Formand for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, har flere gange understreget, at aflivningen af samtlige mink i Danmark ville være en "de facto nedlukning af det danske minkerhverv".

Minkavlerne har endnu ikke fået en krone i kompensation for aflivningen af sine mink.

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch