AgriWatch

Mink begravet for tæt på sø

Render til at begrave aflivede mink er gravet for tæt på Boutrup sø, som myndighederne nu frygter, bliver forurenet.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S). | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Fødevarestyrelsen arbejder nu med hjælp fra Miljøstyrelsen på at få mindsket en risiko for forurening af Boutrup sø, der er opstået, fordi man har gravet render til aflivede mink for tæt på søen. Det skriver TV 2.

"Det her skal løses hurtigst muligt, og derfor skal der straks handles på det. Det er en meget beklagelig situation, og det er vigtigt, at der findes den bedst mulige løsning hurtigt, så borgerne i området trygt kan regne med, at vandet i søen er rent. Derudover skal vi drøfte situationen med de lokale myndigheder for at sikre bedst mulig koordination og får flest mulige hjerner til at tænke med," siger fødevareminister Rasmus Prehn i en meddelelse.

Af forsigtighedshensyn fastsatte Miljøstyrelsen et afstandskrav på 300 meter, men det viser sig, at dele af nedgravningen ligger under 200 meter fra søen, hvilket betyder, der er risiko for, at søen forurenes med bl.a. kvælstof og fosfor.

Mere fra AgriWatch

Første skib fra Ukraine afvist af køber

Det første skib, som forlod en ukrainsk havn fyldt med korn, er blevet afvist af sin køber på grund af lang leveringstid. Skibet flyder nu rundt og venter på en ny køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch