AgriWatch

L&F fletter fingre med vegetarforening i ny strategi for plantebaserede fødevarer

Danmark skal være en stormagt for produktion af plantebaserede fødevarer. Det er ambitionen hos Landbrug & Fødevarer, Dansk Vegetarisk Forening og Tænketanken Frej, der sammen har udarbejdet en strategi på området.

Foto: Bidstrup Stine/Ritzau Scanpix

Danske landmænd skal i langt højere grad producere plantebaserede fødevarer.

Det mener Landbrug & Fødevarer, Dansk Vegetarisk Forening og Tænketanken Frej, der sammen lancerer en forsknings- og udviklingsstrategi, hvis mål er at udvikle og øge produktionen af plantebaserede fødevarer i Danmark.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Det oplyser aktørerne i en pressemeddelelse.

"Efterspørgslen er der og forventes kun at stige. Landmænd og virksomheder står klar til at gribe de forretningsmæssige muligheder, men der er mange led, der mangler, for at vi kan øge produktionen af danske plantebaserede fødevarer," siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, i meddelelsen.

Ambitionen er at producere og udvikle flere danske plantebaserede fødevarer til danske og internationale forbrugere.

"Størstedelen af de plantebaserede fødevarer, der sælges i Danmark, er i dag importerede eller bygger på importerede ingredienser. Det skal der laves om på, for danskerne ønsker produkter baseret på danske råvarer og gerne forarbejdet i Danmark," siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

L&F oplyser, at der ikke bliver sat penge af til selve strategien, da den skal forståes som et overblik og anbefalinger.

I et debatindlæg i Information opfordrer parterne i strategien til, at der bliver afsat midler til området.

"Vi appellerer med strategien til myndigheder og regering om at dedikere flere ressourcer til forskning og udvikling inden for plantebaserede fødevarer, så vi kan skabe en sammenhængende og velsmurt kæde fra jord til bord. Det vil give afgørende synergier med de betydelige private midler, der allerede er investeret og over de kommende år investeres," skriver de.

Det fremgår ikke af strategien, hvor stor en dansk produktion af plantebaserede fødevarer, parterne sigter mod.

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch