AgriWatch

18 nye minkfarme er smittet med coronavirus siden tirsdag

Antallet af smittede minkfarme er vokset til 128 i følge Fødevarestyrelsen. Yderligere 26 besætninger er under mistanke. (Opdateret)

Foto: HENNING BAGGER/Ritzau Scanpix

Smittetallet stiger fortsat i minkbranchen.

Således har 128 minkfarme nu været smittet med coronavirus. Det er en stigning på 18 siden tirsdag, skriver Fødevarestyrelsen i sin daglige opdatering.

Samtidig er 26 minkfarme under mistanke for coronasmitte.

Det samlede antal af smittede eller mistænkte farme er derfor steget med 10 det seneste døgn.

Aflivningen af minkbesætninger fortsætter stadig. Tirsdag aften kunne Fødevarestyrelsen oplyse, at minkavlere kan stå for hele opgaven selv angående aflivning og rengøring.

1,3 millioner mink skal over de kommende uger aflives.

Tålmodigheden er ved at slippe op hos de danske minkavlere. AgriWatch kunne onsdag beskrive, at formand for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, mener, at det er "vanvittigt" med ventetiden for en afklaring af Danske Minkavleres forslag.

En del af forslaget fra Danske Minkavlere er at slå hårdt ned på nysmittede farme og øjeblikkeligt gå i gang med at aflive alle dyr her samt i en radius af 3 kilometer. I en zone fra 3,0 - 7,8 km. fra nysmittede farme skal minkene aflives, men dette gælder ikke avlsdyrene.

På et pressemøde onsdag fortæller veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Hanne Larsen, at man med de seneste tiltag kan øge kapaciteten og nå op på mere end 100.000 aflivninger om dagen.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Forventningerne til udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch