AgriWatch

18 nye minkfarme er smittet med coronavirus siden tirsdag

Antallet af smittede minkfarme er vokset til 128 i følge Fødevarestyrelsen. Yderligere 26 besætninger er under mistanke. (Opdateret)

Foto: HENNING BAGGER/Ritzau Scanpix

Smittetallet stiger fortsat i minkbranchen.

Således har 128 minkfarme nu været smittet med coronavirus. Det er en stigning på 18 siden tirsdag, skriver Fødevarestyrelsen i sin daglige opdatering.

Samtidig er 26 minkfarme under mistanke for coronasmitte.

Det samlede antal af smittede eller mistænkte farme er derfor steget med 10 det seneste døgn.

Aflivningen af minkbesætninger fortsætter stadig. Tirsdag aften kunne Fødevarestyrelsen oplyse, at minkavlere kan stå for hele opgaven selv angående aflivning og rengøring.

1,3 millioner mink skal over de kommende uger aflives.

Tålmodigheden er ved at slippe op hos de danske minkavlere. AgriWatch kunne onsdag beskrive, at formand for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, mener, at det er "vanvittigt" med ventetiden for en afklaring af Danske Minkavleres forslag.

En del af forslaget fra Danske Minkavlere er at slå hårdt ned på nysmittede farme og øjeblikkeligt gå i gang med at aflive alle dyr her samt i en radius af 3 kilometer. I en zone fra 3,0 - 7,8 km. fra nysmittede farme skal minkene aflives, men dette gælder ikke avlsdyrene.

På et pressemøde onsdag fortæller veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Hanne Larsen, at man med de seneste tiltag kan øge kapaciteten og nå op på mere end 100.000 aflivninger om dagen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch