Økologer kritiserer ministerens millioner til kvægbønder

Mogens Jensens økonomiske indsprøjtning i form af øget slagtepræmie møder kritik fra Økologisk Landsforening.
Foto: Bidstrup Stine/Ritzau Scanpix
Foto: Bidstrup Stine/Ritzau Scanpix

Mens ministerens 65 mio. kr. til en højere slagtepræmie møder opbakning hos Landbrug & Fødevarer, er Økologisk Landsforening mere kritiske over den økonomiske håndsrækning.

Det skriver fagmediet Økologisk

Til mediet siger Sybille Kyed, der er landbrugs- og fødevarepolitiske chef i Økologisk Landsforening, at slagtevægten er for høj, og det tilgodeser kun nogle producenter.

"Det har både voldt problemer, når vi har skullet skabe grundlag for at beholde jersey-tyrekalvene, og det er et problem for de producenter, der engagerer sig i naturpleje," siger Sybille Kyed til Økologisk.

Fødevareminister Mogens Jensen har besluttet at øge slagtepræmieordningen for kalve, stude og kvier, så der i år er 245 mio. kr. i alt.

"Det er en sektor, som er kommet under ekstra hårdt pres under corona. Med de 65 mio. kroner holder vi hånden under et erhverv, som er præget på grund af lave priser. Det er helt afgørende, at vi fortsat producerer kvæg i Danmark – det skal de ekstra penge til slagtepræmieordningen være med til at sikre," sagde ministeren om de ekstra penge til sektoren.

Også formand for Kreaturforum, Karsten Willumsen, har rost ministeren for det ekstra midler til sektoren, fordi han mener, at der nu er udsigt til mere lige konkurrence med det øvrige Europa.

Kvægformand: Ministerens midler er vigtig for konkurrencevnen

Fødevareminister sender millioner til pressede kvægbønder 

Minister lægger pres på EU for at hæve kvægpræmier 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også