AgriWatch

Cheføkonom forventer højere skindpriser med lavere udbud

Landbrug & Fødevarer forventer en stigende skindpris som følge af aflivningen af danske mink i den kommende tid.

Foto: Sergei Grits/AP/Ritzau Scanpix

Aflivningen af omkring en mio. danske mink vil mindske udbuddet på auktionerne i 2021. Det vil resultere i øgede priser, forudser cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Frank Øland.

Det skriver Nordjyske.

"Priserne har imidlertid stadig været lave, men når jeg kigger ind i 2021, tror jeg, at efterspørgslen stadig er der, og med et noget lavere udbud forventer jeg, at man kan sætte en pil opad på priserne," siger Frank Øland til Nordjyske.

Tirsdag blev der konstateret smitte med coronavirus på i alt 51 danske minkfarme. Det skriver Fødevarestyrelsen på Twitter. Desuden er 42 minkfarme under mistanke.

I sidste uge var antallet af smittede farme 41, mens 20 var under mistanke. Samtidig bebudede fødevareminister Mogens Jensen (S), at op mod 100 nordjyske minkbesætninger svarende til over en million dyr skal aflives.

51 minkfarme er smittet med corona - 42 er under mistanke

37-årig minkavler frygter skjult dagsorden om at afvikle erhverv

Dyrlæger kritiserer handleplan for aflivning af mink 

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch