Coronasmitte i mink spreder sig til to nye kommuner

Antallet af minkfarme smittet med corona og bestande under mistanke stiger fortsat. Tilfældene har nu også spredt sig til nye kommuner i Nordjylland.
I Holland, hvor fotoet er fra, har minkfarme også været ramt af covid-19 i minkbestande. | Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix
I Holland, hvor fotoet er fra, har minkfarme også været ramt af covid-19 i minkbestande. | Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

Mens regeringen har igangsat en omfattende aflivning af mink i Nordjylland, spreder tilfældene af coronasmitte i mink sig fortsat.

Nu er 48 minkfarme smittet med covid-19, mens 25 bestande er under mistanke.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Smitten har spredt sig til to nye kommuner, som tidligere ikke har været ramt af corona i minkbestande. Her er tale om Jammerbugt kommune, hvor der nu er to farme ramt af corona, og Brønderslev kommune, hvor én farm er ramt.

I de to kommuner er der henholdvist 73 og 23 minkfarme i alt.

De nordjyske kommuner, der i forvejen er ramt af corona i minkbestande, er Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommune.

Her er henholdvist 30 ud af 65, 14 ud af 51 og 1 ud af 8 minkfarme ramt af covid-19.

Fødeministeriets plan om at aflive minimum en million mink på over 100 minkfarme igangsættes onsdag i Gjøl. Processen kan tage flere måneder.

Regeringen forventer, at der vil blive brugt statsmidler for omkring 500 mio. kr. på at kompensere de ramte avlere. Det er endnu uvist, hvornår avlerne efter aflivning og rengøring må sætte mink ind på bestandene igen.

Nordjyske minkavlere mangler svar i krisetid: "Vi burde have haft vished" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også