AgriWatch

Danbred øger antallet af danske besætninger

En stigende efterspørgsel på krydsningspolte får genetikselskabet til at udbygge netværket af opformeringsbesætninger.

Foto: PR-foto

Der er rift efter Danbreds krydsningspolte, og det får genetikselskabet til at udbygge sit netværk af opformeringsbesætninger.

Således har Danbred udvidet netværket med fire besætninger i form af Gyvelhøjgård, Gesten Breed, Hovgård og Fårtoft Østergård.

Det skriver Danbred i en pressemeddelelse.

"Vi har derfor indgået samarbejder med en række nye DanBred-opformeringsbesætninger i år, og vi følger udviklingen nøje, så vi forbliver på forkant med at møde en stigende efterspørgsel," siger Thomas Muurmann Henriksen, adm. direktør i Danbred, i pressemeddelelsen.

En af disse nye besætninger vil være at finde på Gyvelhøjgård i Midtjylland. Ejeren Kim Hansen har, siden han blev selvstændig, haft opformering i overvejelserne.

”Jeg har haft en rådgiver til at regne på økonomien i det, og jeg har derfor en god fornemmelse af, at en opformeringsbesætning vil give øget indtjening. Jeg har også rigtigt dygtige ansatte, som blev spurgt til råds, og de er helt med på udfordringen. En virksomhed højere oppe i værdikæden er også mere spændende for næste generation, når de engang skal overtage,” siger Kim Hansen.

Gyvelhøjgård har 1300 Yorkshire-søer og skal leve 30 kg krydsningspolte til Danbred.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch