AgriWatch

Landbrugsforening i svinepestramt område kræver økonomisk støtte

Foreningen Landesbauernverband Brandenburg er nødt til at få økonomisk hjælp fra andre delstater og EU-lande. Det skal forhindre yderligere smitte, siger præsident for landbrugsforeningen.

Foto: Jan Dagø/JPA

Fundet af et vildsvin med afrikansk svinepest i Brandenburg tærer på den lokale landbrugsforening Landesbauernverband Brandenburg, der nu kræver økonomisk støtte fra andre tyske delstater og EU-lande.

Forbud mod landbrugsarbejde i risikoområdet er en ud af flere restriktioner, som er blevet pålagt området, skriver Flensborg Avis.

Samtidig bruges der også ressourcer til at inddæmme smitten.

"Vi har brug for de andre delstaters solidaritet for at forhindre, at smitten spreder sig," siger Hendrik Wendorff, der er præsident for landbrugsforeningen i Brandenburg.

Hendrik Wendorff beretter om bekymrede landmænd, der må finde alternative løsninger for sine dyr i forbindelse med forbuddet mod landbrugsarbejde.

I den seneste uge blev et dødt vildsvin smittet med afrikansk svinepest fundet i delstaten Brandenburg. Siden da er en kæde af følgevirkninger sket, hvor lande som Kina, Japan og Sydkorea har lukket ned for sin import af tysk svinekød.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch