AgriWatch

Enhedslisten vil have Aarhus til at søge midler til jordudtagning

Søren Egge Rasmussen, landbrugsordfører hos Enhedslisten, opfordrer Aarhus Kommune til at søge klimamidler fra en pulje på over 200 mio. kr.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Aarhus Kommune skal gå forrest og søge statslige midler fra en pulje på 225,5 mio. kr., mener enhedslistens Søren Egge Rasmussen.

Pengene kan kommuner søge, hvis de vil omdanne lavbundsjord til natur.

Første model for udtagning af lavbundsjord er på plads 

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

"For eksempel biodiversitet, klimatilpasning og bedre vandmiljø. Og det vil den her indsats kunne - det er meget vigtigt, at vi tænker i synergier og samarbejder med kommuner og fonde om de bedste løsninger. Jeg håber, at Aarhus Kommune vil søge om støttekronerne," siger Søren Egge Rasmussen til avisen.

Kommunens afdelingschef og rådmanden på området bakker forslaget op.

De kommunale midler kommer fra den aftale, som et flertal på Christiansborg har besluttet. Her vil partierne bruge 600 mio. kr. over tre år til at udtage landbrugsjord.

Arbejdet kommer til at forløbe i to spor. I det ene spor afsætter Miljøstyrelsen 255,5 mio. kr. til en ny national tilskudsordning. Den vil give mulighed for engangskompensation til lodsejere, der går med i projekterne og stopper med at dyrke marker, der ligger på lavbundsjorder. Ordningen kan søges af kommuner, lodsejere og fonde.

I det andet spor bliver der afsat 329 mio. kr. til Naturstyrelsen, der kan gå i gang med projekter i alle dele af landet, hvor der er lavbundsjorder, som egner sig til at blive udtaget.

Minister til Merrild: "Hvis landbruget selv har midler, er det mere end velkomment"

Bæredygtigt Landbrug kalder plan om jordudtagning "feel good-politik"

Martin Merrild undrer sig over midler: "Tudetosset at der ikke er større ambitioner på området" 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch