AgriWatch

Martin Merrild undrer sig over midler: "Tudetosset at der ikke er større ambitioner på området"

Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at arbejdet med at udtage lavbundsjord kan gå i gang, men de afsatte midler undrer formand Martin Merrild.

Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Lobbyorganisationen Landbrug & Fødevarer er glade for, at der endelig er afklaring på afsatte midler til udtagning af lavbundsjorde.

Men formand for organisationen, Martin Merrild, mener, at der skal flere penge til.

Første model for udtagning af lavbundsjord er på plads 

"Det er jo præcis det Landbrug & Fødevarer, i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, har efterspurgt, ligesom det er et stort ønske for mange landmænd. Når det er sagt undrer det mig, at der i regeringens finanslovsforslag ikke er afsat flere midler til området. Udtagning af lavbundsjorde er det mest effektive klimaværktøj vi har, og derfor er det tude tosset, at der ikke er større ambitioner på området, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, i en pressemeddelelse.

Formanden afventer udmøntning af planerne, men han havde gerne set, at en del af midlerne blev afsat til at flytte husdyrbrug, der ligger for tæt på beskyttet natur. Samtidig mener han, at projekterne burde være organiseret under Oplandskonsulenterne, som Seges står bag.

Greenpeace kritiserer ny plan for udtagning af lavbundsjord - alt for dyrt

Naturfredningsforening roser model for lavbundsjord og kræver flere midler

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch