AgriWatch

Forskere får millionbeløb til næringsrige afgrøder

Et forskerhold fra Københavns Universitet har fået 10 mio. kr. fra Human Frontier Science Program. Pengene skal blandt andet bruges til forskning i næringsrige afgrøder.

Foto: Thomas Borberg

Et forskerhold bestående af fire har fået tildelt 10 mio. kr., som skal gå til grundforskning i, hvordan kornafgrøders udbytte kan øges samt gøre dem mere næringsrige.

Det er organisationen Human Frontier Science Program (HFSP), der støtter forskningsprojekter i levende organismer, som har doneret pengene, skriver Forskerforum.

Hussam Nour Eldin, lektor på Institut for Miljø- og Plantevidenskab på Københavns Universitet leder forskerholdet, som siden 2015 har arbejdet med området.

I 2015 fik forskerholdet kortlagt det første gen, som påvirker, hvordan et hormon ved navn gibberellinsyre færdes i planter. De nye midler giver dem mulighed for at arbejde videre med gennembruddet.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch