AgriWatch

Forskere får millionbeløb til næringsrige afgrøder

Et forskerhold fra Københavns Universitet har fået 10 mio. kr. fra Human Frontier Science Program. Pengene skal blandt andet bruges til forskning i næringsrige afgrøder.

Foto: Thomas Borberg

Et forskerhold bestående af fire har fået tildelt 10 mio. kr., som skal gå til grundforskning i, hvordan kornafgrøders udbytte kan øges samt gøre dem mere næringsrige.

Det er organisationen Human Frontier Science Program (HFSP), der støtter forskningsprojekter i levende organismer, som har doneret pengene, skriver Forskerforum.

Hussam Nour Eldin, lektor på Institut for Miljø- og Plantevidenskab på Københavns Universitet leder forskerholdet, som siden 2015 har arbejdet med området.

I 2015 fik forskerholdet kortlagt det første gen, som påvirker, hvordan et hormon ved navn gibberellinsyre færdes i planter. De nye midler giver dem mulighed for at arbejde videre med gennembruddet.

Mere fra AgriWatch

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Historisk gods sat til salg

Historisk gods på Vejlekanten med 600 kvadratmeter bolig med skov, voldgrav og over 500 hektar jord er sat til salg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch