AgriWatch

Miljøminister afviser problemer med sprøjtemiddel

Lea Wermelin (S) vurderer, at der ikke er problemer med ulovlig brug af sprøjtemidlet Kerb 400 SC.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

I et svar til Enhedslisten Søren Egge Rasmusen vurderer miljøminister Lea Wermelin, at der ikke er problemer med ulovlig brug af sprøjtemidlet Kerb 400 SC.

Vurderingen bygger på oplysninger fra Landbrugsstyrelsens årlige kontrol af ca. 750 sprøjtejournaler.

To forhandlere af sprøjtemidler vejledte i snyd med ukrudtsmiddel

Det skriver DanWatch.

Mediet har talt med landbrugspolitisk seniorrådgiver Danmarks Naturfredningsforening, Thyge Nygaard. Han kalder journalen værdiløs:

"Man har valgt et system, hvor man forspilder en masse muligheder for holde hånd i hanke med pesticidanvendelsen og især den ulovlige pesticidanvendelse. Hvis landmændene ikke overholder en sprøjtefrist, så kan de bare skrive en anden dato. Det er kun ved fysisk kontrol, at man kan opspore ulovlig anvendelse," siger han til DanWatch.

Politikere vil øge kontrol med sprøjtning efter snyd hos forhandlere 

Bayer betaler atter milliarderstatning til kunderne 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch