AgriWatch

Godt halvår øger forventningerne hos sønderjysk rådgiver

SLF er foran budget og regner med at kunne øge bundlinjen. Samtidig forventer direktøren med at øge omsætningen inden for de kommende tre år.

Foto: SLF

Første halvår har været en succes for rådgivnings- og landboforeningen SLF, Sønderjysk Landboforening.

Det mener direktør Brian Lambertsen, som særligt er godt tilfreds med, at rådgivningsvirksomheden kom godt igennem coronakrisen med hjemmearbejdspladser.

SLFs mål er hvert år at ramme en bundlinje på mellem 0,7 og 0,9 mio. kr.

"Vi ligger foran på bundlinjen, og vi forventer en lille opjustering på omsætning. I år har vi sparet nogle omkostninger, og vi er kommet i mål med nogle tilpasninger. De ansættelser, vi gerne ville lave, kom lidt senere på grund af corona. Vores budget er at nå 700.000-900.000 kr. i bundlinjen hvert år, men det kommer vi over i år. Toplinjen er også budgetteret lidt højere i år, og på sigt har vi et mål om at ramme 80 mio. kr. om tre år," siger Brian Lambertsen til AgriWatch.

Indtil nu kan SLF er tilbage på et år, som ifølge direktøren skød i gang med stor optimisme.

Siden kom coronavirus til Danmark, og virksomheden måtte som alle andre sende folk hjem. Det resulterede i en vis bekymring for, om forretningen kunne komme fornuftigt igennem.

"Det er skønt, at vi kunne håndtere det. Vi kom godt igennem den hjemsendelse. Vi kan se tilbage på, at den frygt vi havde, blev gjort til skamme. Vi kunne holde omsætningen og har fået nye kunder ind. Det er skønt," siger Brian Lambertsen.

Ingen fusion i tankerne

Det strategiske sigte for SLF har de seneste år været at skære forretningen til, så det er landbruget, der er omdrejningspunktet for den rådgivning, SLF vil tilbyde. Det sigte fortsætter virksomheden med.

"Helt overordnet er målet at komme tilbage til basisforretningen. Vi har solgt lidt fra de sidste år, men vi skal mere bredt rundt omkring kunden og skabe noget mere inden for digitalisering, biogas eller andet, der ligger op ad landbruget," siger Brian Lambertsen.

For SLF er det også en prioritering at se på mulige samarbejde inden for rådgivningsfeltet.

"Vi kunne godt gå ind i strategiske samarbejder. Det har vi blandt andet gjort på byggeri, kvæg og økologi. Vi kigger på de muligheder, der måtte være. Og så må vi vurdere, hvor vi selv vil satse, og hvor vi skal samarbejde," siger Brian Lambertsen.

Er fusioner eller opkøb i tankerne for SLF?

"Det er bestyrelsen, som træffer de afgørelser. Men en fusion er ikke på tale. Vi har besluttet os for at køre med det, vi har, og det har en sund forretning. Vi mener, at vi kan klare os, og vi regner med at køre, som vi gør i dag med en øget omsætning," siger Brian Lambertsen.

2019 var på den økonomiske side et godt år for SLF. Her kom virksomheden ud med et plus på 3,4 mio. kr. ud af en omsætning på 65 mio. kr.

I 2018 var omsætningen på 71 mio. kr., men her kom SLF ud med et minus på 6 mio. kr.

Overskud efter nyt dyk på omsætningen hos sønderjysk rådgivningsselskab 

Biogasleverandører stifter ny fælles forening 

Tidligere direktør i Landbosyd skifter til rådgivningsvirksomhed 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch