Brasiliansk kødkoncern svarer igen på beskyldninger om ulovlige skovrydninger

JBS tager bladet fra munden, efter den gentagende gange at være blevet kædet sammen med kvæg fra ulovligt ryddede områder i Amazonas.
Foto: NTB scanpix/AP Photo/Eraldo Peres
Foto: NTB scanpix/AP Photo/Eraldo Peres

Den brasilianske kødkoncern JBS er alene i år fem gange blevet beskyldt for at sætte miljøet under pres ved at benytte sig at slagtekvæg, som kommer fra ulovligt ryddede skovområder i den brasilianske jungle.

Nu går JBS ind i debatten i det internationale fødevaremedie Food Navigator.

"JBS og alle vores underleverandører lever op til strenge og ansvarlige politikker indkøbspolitikker, når der gælder landsbrugspraksis for skovrydning og indkøbspolitikker," siger deres talsperson til mediet.

"Vi har været frontløbere i industrien. Vi arbejder sammen med både Brasiliens nationale og lokale myndigheder for at udvikle løsninger, der gør det muligt at spore alle led i vores produktion for at sikre et bæredygtig landbrug," oplyser JBS yderligere til Food Navigator.  

Udmeldingen kommer efter Storbritanniens største fødevarerkæde Tesco har meldt ud, at man stopper samarbejdet med JBS.

Herhjemme valgte Nordea i sidste måned at fjerne JBS fra deres porteføljemappe.

"Vi har haft adskillige møder med JBS, og vi har ikke været imponeret over selskabets forpligtelse til problemet," sagde Eric Pedersen, hovedansvarlig for investeringer i Nordea Asset Management, til The Guardian.

JBS har gennem længere tid været beskyldt for at medvirke til ulovlige skovrydninger i Amazonas. I slutningen af juni offentliggjorde The Guardian sammen med et brasiliansk medie fotos, der viser transport af kvæg fra en gård, som er under sanktioner for ulovlig skovrydning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også