AgriWatch

Kinas import af sojabønner stiger med næsten 20 procent

I 2020 er Kinas import af den proteinrige bønne steget med 18 pct. i juni sammenlignet med sidste år. Kineserne har købt billigt ind hos deres hovedleverandør af sojabønner - Brasilien. 

Foto: Nicolas Misculin/REUTERS / X05585

ina er verdens største aftager af sojabønner. og i juni importerede landet 11,16 millioner ton bønner. Det en stigning på 18 pct, sammenlignet med sidste års sojabønneimport for juni.

Det skriver Reuters på baggrund af landets tolddata.

Kineserne har været på storindkøb af brasilianske bønner, og ikke uden grund.

"Brasilien har rekordhøj produktion af sojabønner i år, mens den reelle (valuta) faldt. Brasilianske bønner er billige og lette at arbejde med,"sagde Xie Huilan, analytiker hos landbrugskonsulentfirmaet Cofeed til Reuters.

Første halve år af 2020 har været et rekordår for kinesiske køb af sojabønner, og opkøbene forventes at stige endnu mere i de kommende måneder.

Kina er i gang med at udvide deres forsyning af svin efter at være ramt af afrikansk svinepest (AFP), og derfor forventes det, at efterspørgslen til sojabønnerne, som bruges til dyrefoder, stiger.

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch