AgriWatch

Godsfamilies cannabisselskab kom ud med stort underskud

Familien Gamborg, der driver Møllerup Gods på Djursland, ejer fortsat en del af cannabisselskabet Canopy Growth Denmark, hvis regnskab afslører et underskud på over 70 mio. kr.

Foto: Mathew Sumner/AP/Ritzau Scanpix

Det danske cannabisselskab Canopy Growth Denmark kom ud af 2019 med et underskud på 73 mio. kr. og en egenkapital på minus 135 mio. kr.

Det viser regnskabet, som Finans har kigget på.

Familien Gamborg, der driver Møllerup Gods ejer fortsat en mindre del af aktierne i selskabet. Majoriteten er ejet af det canadiske moderselskab, som købte størstedelen af netop Gamborg-familien.

En del af underskuddet skyldes, at virksomheden mangler godkendelse til at producere og sælge medicinsk cannabis. Det er ledelsens forventning, at godkendelsen kommer inden for 12 måneder.

Moderselskabet har foreløbig givet tilsagn om at likviditet til at dække forpligtelserne, som de forfalder, indtil udgangen af marts 2021, skriver Finans.

På Møllerup Gods driver familien Gamborg 480 hektar jord, heraf 370 hektar landbrug. På markerne høstes blandt andet hamp, rødsvingel græsfrø, hvede og byg, hvoraf hamp er den primære afgrøde

Gods lander store tyske hamp-aftaler: Vi søger akut nye avlere

Arlas innovationsdirektør formand for ny national fødevareklynge

Godsejere scorer kæmpe jackpot på cannabisaktie  

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch