Godsfamilies cannabisselskab kom ud med stort underskud

Familien Gamborg, der driver Møllerup Gods på Djursland, ejer fortsat en del af cannabisselskabet Canopy Growth Denmark, hvis regnskab afslører et underskud på over 70 mio. kr.
Foto: Mathew Sumner/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Mathew Sumner/AP/Ritzau Scanpix

Det danske cannabisselskab Canopy Growth Denmark kom ud af 2019 med et underskud på 73 mio. kr. og en egenkapital på minus 135 mio. kr.

Det viser regnskabet, som Finans har kigget på.

Familien Gamborg, der driver Møllerup Gods ejer fortsat en mindre del af aktierne i selskabet. Majoriteten er ejet af det canadiske moderselskab, som købte størstedelen af netop Gamborg-familien.

En del af underskuddet skyldes, at virksomheden mangler godkendelse til at producere og sælge medicinsk cannabis. Det er ledelsens forventning, at godkendelsen kommer inden for 12 måneder.

Moderselskabet har foreløbig givet tilsagn om at likviditet til at dække forpligtelserne, som de forfalder, indtil udgangen af marts 2021, skriver Finans.

På Møllerup Gods driver familien Gamborg 480 hektar jord, heraf 370 hektar landbrug. På markerne høstes blandt andet hamp, rødsvingel græsfrø, hvede og byg, hvoraf hamp er den primære afgrøde

Gods lander store tyske hamp-aftaler: Vi søger akut nye avlere

Arlas innovationsdirektør formand for ny national fødevareklynge

Godsejere scorer kæmpe jackpot på cannabisaktie  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også