AgriWatch

Tysk landbrugsminister vil forbyde aflivning af hanekyllinger

Frivillige ordninger har ikke haft den nødvendige effekt, så nu vil den tyske landbrugsminister Julia Klöckner forbyde aflivning af hanekyllinger ved fødslen.

Foto: Carsten Andreasen/INDBLIK

Hvis en hanekylling udklækkes, skal det ikke længere være lovligt at aflive den spæde kylling i Tyskland.

Det mener den tyske landbrugsminister Julia Klöckner, som vil forbyde aflivningen af nyudklækkede hanekyllinger i Tyskland i 2021, skriver Agrarheute.

"Da jeg ikke kan se, at industrien bruger de nuværende alternativer til at aflive hanekyllingerne, præsenterer jeg denne lov," lyder det fra ministeren.

Alternativerne, som Julia Klöckner refererer til, er blandt andet at foretage en kønsbestemmelse, inden ægget er udklækket. Det andet alternativ er at fede hanekyllingerne op.

45 millioner hanekyllinger bliver årligt aflivet i Tyskland, da det ikke vurderes at være en rentabel forretning at fede dem op.

Forslaget vækker bekymring hos præsidenten for den tyske organisation for fjerkræsindustrien ZDG, Friedrich-Otto Ripke. Han advarer mod et forbud, da proceduren blot vil foregå videre uden for de tyske grænser.

Mere fra AgriWatch

Topdanmark: Ekstremt vejr øger efterspørgsel på forsikringer

Vejrfænomener har i år ramt globalt og sat øget fokus på klimaforandringernes betydning - ikke mindst for landbruget. Herhjemme forventer det største forsikringsselskab inden for landbrug, at efterspørgslen på afgrødeforsikringer vil stige omkring 20 pct. årligt.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch