AgriWatch

Analytiker: Europæisk hvedeproduktion vil give store prisforskelle

Der vil være store regionale forskelle i den euroæiske produtkion af hvede. Det kan betyde tilsvarende regionale prisforskelle, vurderer analytiker.

Foto: Jens Dresling

Store regionale forskelle i høstudbytter kan give store regionale prisforskelle.

Det vurderer Jyske Markets i torsdagens afgrødekommentar.

Her skriver bankens analytiker, Mads Kristensen, at den europæiske hvedeeksport for 2019/20-sæsonen, der havde skæring med udgangen af juni, ifølge EU-Kommissionen endte med en eksport på 34,6 mio. ton, mod 20,6 mio. ton året forinden.

Frankrig var den største eksportør forfulgt af Rumænien og Tyskland, mens topdestinationerne var Algeriet, Saudi Arabien og Marokko.

I den kommende sæson ventes hvedeproduktionen i lande som Frankrig, Rumænien, Ukraine og Bulgarien at falde, mens der i Polen, Tyskland og Skandinavien ventes en gennemsnitlig høst.

"I det store hele kigger vi ind i en lavere europæisk produktion, og samtidig vil der være store regionale forskelle i produtkionen. Det kan betyde tilsvarende regionale prisforskelle. Det er det aktuelle billede et meget godt tegn på, med danske priser som ikke rigtigt følger Matif højere," skriver analytiker Mads Kristensen i sin kommentar.

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch