AgriWatch

Analytiker: Europæisk hvedeproduktion vil give store prisforskelle

Der vil være store regionale forskelle i den euroæiske produtkion af hvede. Det kan betyde tilsvarende regionale prisforskelle, vurderer analytiker.

Foto: Jens Dresling

Store regionale forskelle i høstudbytter kan give store regionale prisforskelle.

Det vurderer Jyske Markets i torsdagens afgrødekommentar.

Her skriver bankens analytiker, Mads Kristensen, at den europæiske hvedeeksport for 2019/20-sæsonen, der havde skæring med udgangen af juni, ifølge EU-Kommissionen endte med en eksport på 34,6 mio. ton, mod 20,6 mio. ton året forinden.

Frankrig var den største eksportør forfulgt af Rumænien og Tyskland, mens topdestinationerne var Algeriet, Saudi Arabien og Marokko.

I den kommende sæson ventes hvedeproduktionen i lande som Frankrig, Rumænien, Ukraine og Bulgarien at falde, mens der i Polen, Tyskland og Skandinavien ventes en gennemsnitlig høst.

"I det store hele kigger vi ind i en lavere europæisk produktion, og samtidig vil der være store regionale forskelle i produtkionen. Det kan betyde tilsvarende regionale prisforskelle. Det er det aktuelle billede et meget godt tegn på, med danske priser som ikke rigtigt følger Matif højere," skriver analytiker Mads Kristensen i sin kommentar.

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch