AgriWatch

20.000 kroner blev startskuddet til generationsskifte og medejerskab af svineproduktion for berejst projektleder

Nye finansieringsmodeller har siden finanskrisen vundet indpas i dansk landbrug. Det nyetablerede svineselskab Ferkel er et eksempel, hvor Henrik Moesgaard Nielsen betalte 20.000 kr. for at komme i gang med at drive en produktion med 1300 søer.

Henrik Moesgaard Nielsen driver produktionen af 1300 søer med sine syv ukrainske ansatte. | Foto: Peter Høyer/Watch Medier

En berejst rådgiver og projektsælger har droppet sidste indkald til gaten og er fløjet direkte ind i dansk svineproduktion i stedet.

Henrik Moesgaard Nielsen står bag et nyetableret driftsselskab kaldet Ferkel, hvor han ejer 50 pct. sammen med bedriftens oprindelige ejer Bo Elgaard.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch