AgriWatch

L&F ryster på hovedet over bindende mål for landbrugsplast

Det falder ikke i god jord hos Landbrug & Fødevarer, at der tirsdag blev sat bindende mål genanvendelsen af landbrugsplast. Det er sket uden fagligt grundlag, mener klimadirektør.

Foto: Per Folkver/Politiken/Ritzau Scanpix

Tirsdag indgik regeringen og et bredt flertal i Folketinget en ny aftale om affaldssektoren, og her var landbrugssektoren blandt de berørte brancher.

I den nye aftale bliver der sat et mål om, at 50 pct. af plasten i landbruget skal sorteres til genanvendelse i 2025 og 80 pct. i 2030.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Vi ryster på hovedet over, at man inkluderer bindende mål for landbrugsplast uden forudgående dialog og et fagligt grundlag. Miljø- og Fødevareministeriet har udskudt det lovede samarbejde med begrundelsen, at de mangler tid. Men det klinger hult hos et erhverv, der har banket på deres dør i halvandet år for at få gang i lige netop genanvendelsen af landbrugsplast", siger klimadirektør i Landbrug & Fødevarer, Niels Peter Nørring.

Han glæder sig til gengæld over, at aftalen også indeholder genanvendelse af fødevarekartoner.

Mere fra AgriWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch