AgriWatch

Plantebranchen: Dansk landbrug og kostråd er vigtige for grøn omstilling

I brancheorganisationen Plantebranchen er man et stykke ad vejen enige i de anbefalinger, som Klimapartnerskabet for Landbrug og Fødevarer er kommet med. Landbruget skal fortsat være omdrejningspunkt, men det skal kødproduktionen ikke, lyder det.

Likemeat er en de danske producenter, der har slået sig på produktionen af plantebaserede alternativer til kød. | Foto: Likemeat Nordic PR

De 24 anbefalinger, som Klimapartnerskabet for Landbrug og Fødevarer afleverede til regeringen tilbage i marts, får en del anerkendende nik, når man spørger efter en reaktion hos brancheorganisationen Plantebranchen, der repræsenterer 27 medlemmer.

Partnerskabsformand Jais Valeur fortalte søndag, at de eksisterende kostråd udgør en del af årsagen til, at de plantebaserede fødevarer ikke har fået flere ord med på vejen i de anbefalinger, som samlet kan være med til at nedbringe sektorernes CO2-udledninger med 62 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch