AgriWatch

Tysk landbrugsminister vil have forbedringer i EU's landbrugsstrategi

Der var for meget gård og for lidt gaffel i EU's strategi på fødevareområdet, som ventes præsenteret snart, mener Tysklands landbrugsminister.

Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er plads til forbedring i EU-strategien "Farm to fork".

Det mener Tysklands landbrugsminister Julia Klöckner, der især mener, at der mangler fokus på forbrugerne, der skal aftage landbrugets varer.

Hun efterlyser især forklaring på erhvervets finansiering, og hun mener, at der mangler konkrete mål i strategien.

Det skriver Agrarheute.de.

"For mig er det lidt meget gård og for lidt gaffel. Jeg mangler fokus på forbrugerne," sagde Klöckner ifølge mediet på en pressekonference torsdag.

Den tyske minister erkender også, at der blandt landbrugsministrene i EU har været vidt forskellige reaktioner på strategien, men hun fastholder, at der mangler fokus på forbrugerne og handlen med fødevarerne.

EU-Kommissionens stort anlagte fødevarestrategi Farm to Fork kommer i løbet af maj. Strategien har som overordnet formål at sikre en bæredygtig fødevareproduktion til gavn for både forbrugere og miljø. Og det påvirker i høj grad landbruget. Blandt andet vil strategien opstille specifikke obligatoriske mål for reduceret brug af pesticider, gødning og antibiotika og for økologiens udvikling i EU.

EU-parlamentariker vil have landbrugsstøtten ændret

Politisk vilje skal få brexit på plads på rekordtid

Kommissær: EU's fødevarestrategi kommer i maj

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch