Forskningsprojekt til 200 millioner vil erstatte sprøjtemidler med naturlige bakterier

Bakterier kan vise sig at revolutionere landbruget ved at gøre pesticider overflødige på marker og i gartnerier. Danske forskere gransker potentialet i trecifret millionprojekt.
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Et dansk forskningsprojekt til over 200 mio. kr. arbejder på at kortlægge, hvordan hvedeplantens egne bakterier kan beskytte planten.

Det skriver Videnskab.dk.

Forskningsprojektet hedder Collaborative Crop Resilience Program, og håber er, at det kan være en 'game-changer' for landbruget,

"Der er simpelthen brug for noget nær en revolution inden for landbruget. Vi står overfor en verden, hvor vi med milliarder af mennesker at brødføde er nødt til at spørge os selv, hvad det er for et landbrug, vi skal have, som kan forsyne os med mad, uden at vi skal til at pløje hele verden op," siger Claus Felby, professor i biomasse og bioenergi ved Københavns Universitet, til Videnskab.dk

Forskerne håber, at projektet kan gøre det overflødigt at bruge sprøjtemidler, fordi bakterierne kan beskytte hvedeplanten på naturlig vis til gavn for blandt andet miljøet.

Det danske forsøg løber frem til 2025.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også