Ukraine vil alligevel ikke suspendere korneksporten

Den store kornproducent varslede tidligere på måneden et eksportstop, men den plan er nu smidt i skraldespanden.
Foto: PR / Lantmännen/30001
Foto: PR / Lantmännen/30001

Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Det gælder også i det Ukraine, der er storproducent af korn. Landet har besluttet alligevel ikke begrænse eksporten af korn, som det ellers kom frem tidligere på måneden. Det blev mandag afgjort på et møde med deltagelse af landbrugsministeriet og landbrugsforeningerne.

Det skriver Reuters, som har fået bekræftet informationen af Taras Vysotskiy, der er viceøkonominister med ansvar for landbrug i Ukraine.

Ukraine har eksporteret 25,2 millioner ton indtil videre i denne sæson, der begyndte 1. juli 2019. Det er 2,7 millioner ton mere end på samme tid den foregående sæson.

Eksportstop er som hovedregel ikke tilladt i forhold til mange internationale aftaler, da det er med til at øge priserne yderligere for de lande, som importerer fødevarer grundet et mindre udbud af korn på verdensmarkedet.

Da corona-virussen risikerer at forstyrre handelsstrømmene, er det en nationalistisk beslutning, når nogle af verdens største korneksportører som Rusland og Kazakhstan vælger at begrænse eksporten af hvede. De mener, at corona-situationen skal betragtes som en force majeure-begivenhed.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også