AgriWatch

Vådt forår kostede millioner for landmændene

Omsåning af regnvåde marker løber op i stort millionbeløb, anslår Seges.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Foråret regnede væk særligt de danske landmænd.

Og det koster dyrt særligt i omsåning af marker. Overfor Jyllands-Posten anslår Seges, at de umiddelbare tab løber op i omkring 100 mio. kr. til omsåning af druknede marker og langt mindre brug af vintersæd, fordi markerne i efteråret også var alt for våde.

"Da det så værst ud, var vi bange for, at det ikke ville blive forår, for det kunne i princippet have fortsat med at regne. I gennemsnit er det tre til fire pct. af afgrøderne, der er druknet, for nogle landmænd er det 25 pct.," fortæller afdelingschef Jens Elbæk hos Seges til Jyllands-Posten.

Efterårets rekordstore nedbørsmængder ødelagde en betydelig del af landmændenes 2020-høst og medførte tab i niveauet 750 mio. kr. Det vurderede sektordirektør i Seges, Troels Toft, i afslutningen af 2019.

Samlet set var arealet med vinterafgrøder 250.000 hektar mindre end normalt i 2018. Det svarede til et udbyttetab i niveauet 750.000 tons. Inklusive udgifter til at så store arealer om, efterårsregnen kostede dermed  landmændene omkring 750 mio. kr., lød det dengang fra Troels Toft.

L&F drøfter hjælpepakker til presset kalve- og oksekødssektor

Styrelse mangler tre millioner: Dyrlæger skal fakturere mere tid

Kartoffelspecialist forbedrer resultat efter at være blevet landsdækkende 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch