AgriWatch

Firstfarms foreslår lensgreve som nyt bestyrelsesmedlem

Landbrugskoncernen Firstfarms har foreslået to nye medlemmer til sin bestyrelse, der skal stemmes ind ved generalforsamling i slutningen af april. Det ene medlem er lensgreve og formand for virksomhedens senest opkøbte landbrugs moderselskab.

Foto: Steen Ole/Ritzau Scanpix

Når landbrugsvirksomheden Firstfarms 28. april holder generalforsamling bliver to nye erhvervspersonligheder med høj sandsynlighed konstitueret som nye medlemmer i firmaets bestyrelse.

Firstfarms har nemlig foreslået, at lensgreve Bendt Wedel og den erfarne Karina Boldsen bliver en del af bestyrelsen.

Det skriver firmaet i sin indkaldelse til generalforsamling.

Firstfarms gennemførte for nyligt virksomhedens fjerde opkøb af det rumænske landbrugsselskab AISM, der er ejet af AIC, hvor lensgreve Bendt Wedell er formand og medejer. Opkøbet ventes dog først at falde helt på plads i andet kvartal i 2020.

Bendt Wedell, der er uddannet agrarøkonom, er en af Danmarks største jordbesiddere og ejer blandt andet Frijsenborg Slot og Wedellsborg. Han har desuden bestyrelses- og direktionsposter i en lang række virksomheder inden for landbrugssektoren.

Karina Boldsen er tidligere HR-direktør i Vestas, Danske Bank og Salling Group. Hun har desuden stor erfaring inden for bestyrelsesarbejde med poster blandt andet for Aarhus Business College, Vestjysk Bank og Himmerlandskød.

Tidligere medlem Bent Juul Jensen genopstiller ikke til bestyrelsen, mens det foreslås, at Henrik Hougaard, Jens Bolding Jensen og Asbjørn Børsting genvælges.

Børsnoterede Firstfarms har 309 ansatte, 20.000 hektar, 4800 søer, 2600 køer og 2700 opdræt. I 2019 producerede Firstfarms 170.000 smågrise samt 100.000 slagtesvin. Desuden blev 260.000 ton foder produceret.

Virksomheden blev børsnoteret i slutningen af 2006. Selskabet investerer og har landbrug i Slovakiet, Rumænien, Ungarn og Tjekkiet.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch