L&F taber tocifret millionbeløb på aktiemarkedet efter corona

Coronavirussens konskevenser for dansk erhvervsliv kan også mærkes i Landbrug & Fødevarer, der har tabt flere millioner på værdipapirer, lukninger og aflyste begivenheder.
Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

To lukkede hotel- og konferencecentre, aflysninger af begivenheder i Seges og størst af alt store fald på aktiemarkedet.

Det opsummerer i grove træk, hvad Landbrug & Fødevarer har tabt penge på som konsekvens af coronavirussens udbredelse i Danmark.

Det oplyser Landbrug & Fødevarers økonomichef, Lars Daugaard, til Landbrugsavisen.

Indtil videre har organisationen estimeret et tab på 18,6 mio. kr. Her er det store dyk på aktiemarkedet, der står for størstedelen af tabet. 10,7 mio. kr. er nemlig gået tabt på handel med værdipapirer fra d. 1. januar til d. 20. marts i år.

L&F har yderligere haft 2,8 mio. kr. estimerede tab i videncentret Seges, der har måttet aflyse kurser, konferencer og rådgivningsydelser grundet corona.

Dertil kommer, at organisationens to hotel- og konferencecentre, Kollekolle og Horisont, er lukkede og dermed giver tab.

"Det kan blive meget værre, især på værdipapirer, og hvis Seges’ aktiviteter fortsat ikke kan gennemføres," siger Lars Daugaard til Landbrugsavisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også