AgriWatch

Svinenotering dykker med 30 øre

I Danish Crowns seneste svinenotering, er svineprisen faldet med 30 øre pr. kilo.

Foto: Finn Frandsen

Efter en periode, hvor Danish Crown har hævet svinenoteringerne, oplever svinepriserne nu den anden tilbagegang i den seneste måned.

Ifølge Danish Crowns ugebrev har kødkoncernen nedjusteret prisen for svin med 30 øre. Noteringen for søer forbliver uændret.

Prisen for ét kilo svinekød ligger nu på 13,70 kr., imens prisen hos søerne hedder 10,90 kr. pr. kg. Prisen toppede i uge 10 og 11 med en notering på 14,3 kr. pr. kilo svinekød.

"Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind. Først og fremmest er der stort set intet salg til foodservice-segmentet, og så er priserne på hele skinker faldet, fordi der mangler udbeningskapacitet nogle steder i Europa. Det forventes også, at turistsæsonen i Sydeuropa vil blive påvirket negativt. Omvendt er der lige nu et rigtigt godt salg af bacon til detailhandlen i Storbritannien, men priserne udhules til dels af et større fald i kursen på britiske pund," siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown, i ugebrevet og tilføjer:

"Situationen gør, at mange af vores varer skal finde nye veje rundt i Europa i et marked, hvor forudsætningerne hele tiden ændrer sig. Det giver lidt bump på vejen, men når vi tager de udfordringer i betragtning, som hele Europa lige nu står overfor, så er jeg fortrøstningsfuld, for der er på ingen måde panik i markedet, og jeg føler, vi er rigtigt placeret," siger Lars Albertsen.

Gennemsnitprisen for svin har siden år 2000 været 9,67 kr. pr. kilo. I det seneste år har gennemsnitsprisen været 12,44 kr.

I slutningen af februar hævede Danish Crown noteringen for både svin og søer med 30 øre og nærmede sig 15 kr., som ikke er set siden 1989.

Tidligere opjusterede Seges sine forventninger til 2020's svinekødspriser. Seges forventer en gennemsnitlig pris på 15,06 kr.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch