Regeringen vil udskyde skat for små virksomheder

De små og mellemstore virksomheder får nu en hjælpende hånd fra regeringen. Den har været stærkt efterspurgt.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Regeringen vil udskyde moms og skat for små og mellemstore virksomheder. Det vil give 40 milliarder kroner i likviditet, oplyser Skatteministeriet.

Det har været stærkt efterspurgt politisk, siden regeringen sidste uge præsenterede en hjælpepakke, der hovedsageligt hjalp større virksomheder.

"Danmark er et iværksætterland med mange små og mellemstore virksomheder. De virksomheder og deres medarbejdere ønsker regeringen at hjælpe bedst muligt gennem de nuværende udfordringer."

"De nye forslag giver danske virksomheder en nødvendig buffer på likviditeten. Det her er et vigtigt skridt. Men vi arbejder samtidig på yderligere initiativer, der holder hånden under vores selvstændige," skriver skatteminister Morten Bødskov (S) i en meddelelse.

Med den nye pakke vil regeringen udskyde momsbetalinger for små og mellemstore virksomheder. Samtidig vil betalingen af B-skat, som mange mindre virksomheder bruger, blive udskudt.

Tiltaget vækker glæde hos blandt andet Dansk Folkeparti, der var et af de mange partier, der i Folketinget sidste uge opfordrede regeringen til at udvide sin ordning for større virksomheder.

"Vi er i Dansk Folkeparti glade for, at vi er kommet igennem med tiltag, der særligt gavner de små og mellemstore virksomheder, udskydelse af B-skat og momsbetaling, skriver partiets gruppeformand," Peter Skaarup, på Twitter.

Ifølge Skatteministeriet vil udskydelsen af moms for små virksomheder give dem ekstra likviditet - penge i kassen - for 15 milliarder kroner og 20 milliarder kroner for mellemstore virksomheder.

Udskudt B-skat vil ifølge ministeriet styrke likviditeten med fem milliarder kroner.

De nye forslag vil blive skrevet ind i den lov om støtte til større virksomheder, der allerede er ved at blive behandlet i Folketinget. Samlet estimerer ministeriet, at loven vil give virksomheder i Danmark 165 milliarder kroner i likviditet grundet udskudte skattebetalinger.

Danish Crown vil vente med at slagte færdigfedede køer

Regeringen vil lønkompensere virksomheder

Statsministeren lukker adgangen til Danmark 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også