AgriWatch

Landbrugsmedhjælper fik kun penge til mad – nu får han løn

3F har skaffet efterbetaling til et medlem, som blev markant underbetalt hos en stor svineproducent.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Blot 6.000 kroner i betaling til mad for knap tre måneders arbejde.

Det har den 29-årige ukrainer Edhar Kordon modtaget, mens han har arbejdet hos den fynske landbrugsvirksomhed Vg-Agro. Men nu kan han se frem til en efterbetaling på i alt 130.000 kroner.

Det skriver Fagbladet 3F.

For Vg-Agro har netop indgået forlig i en faglig sag rejst af hans fagforening, 3F Østfyn.

"Jeg er meget taknemmelig for, at 3F kan hjælpe mig i min svære situation. Jeg er meget lykkelig for, at jeg nu får de penge, som jeg ikke kunne få, da jeg arbejdede for Vg-Agro," siger Edhar Kordon til Fagbladet 3F og fortsætter:

"Det var en svær tid i Danmark, fordi vi arbejdede hårdt. Det var næsten som i en hær."

Ifølge Edhar Kordon begyndte han i september 2019 som landbrugspraktikant hos Vg-Agro, der i stor stil producerer svin på hen ved 10 gårde på Østfyn. Som praktikant havde han meget overarbejde, som han ikke fik betaling for.

Men med forliget får han nu efterbetalt cirka 67.500 kroner for sin ansættelse i et års tid som landbrugspraktikant hos virksomheden.

Derudover får ukraineren efterbetalt omkring 52.500 kroner i løn for perioden fra midt i december 2019 og frem til 7. februar i år. I den periode havde han blot modtaget 6.000 kroner til mad.

Endelig har Vg-Agro betalt 10.000 kroner i godtgørelse, fordi virksomhedens ansættelsesbevis til medarbejderen ikke var i orden.

"Det er dejligt, at vi har fået lukket sagen meget hurtigt, så vores medlem nu kan få sine penge. Jeg tager det som et klart udtryk for, at arbejdsgiveren godt kan se, at det er en grim sag, og at der har været tale om en grov udnyttelse," siger Hanne Pedersen, faglig sekretær hos 3F Østfyn.

Fagbladet 3F har forsøgt at få kommentarer til sagen og efterbetalingen fra Vg-Agro, men ledelsen ønsker ikke at udtale sig.

Platformsfirma tilbyder ufaglærte til 90 kroner i timen

Svineproducenter betragter tilbud om kompensation i ornesædssag som arrogance

Medarbejdere på mejerierne har fået ny overenskomst 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch