AgriWatch

Nordjysk rådgiver overvejer opkøb efter økonomisk fremgang

Det nordjyske rådgivningsselskab Landbonord kalder sig selv "best in class", når det kommer til indtjening. Virksomheden er ifølge direktøren altid på udkig efter opkøb og gik i 2019 frem økonomisk.

Foto: landbonord

Rådgivningsfirmaet Landbonord er åbne for at lave fremtidige opkøb efter et økonomisk positivt 2019.

Virksomheden kom ud af året med et overskud på 7,1 mio. kr før skat mod et overskud på 6,2 mio. kr i 2018 ud af en omsætning på omkring 160 mio. kr.

I de danske rådgivningsvirksomheder er der de seneste måneder set flere opkøb både i rådgivningsselskaber og selskaber, der har relation til landbrugsrådgivningen, og det er altså ikke en dør, som adm. direktør i Landbonord, Uffe Bertelsen, vil lukke.

Hvordan ser du mulighederne for opkøb?

"Vi er altid på udkig på opkøb. Også inden for områder, som er tæt på den rådgivning vi giver i dag," siger Bertelsen til AgriWatch.

Så kan vi komme til at se, at Landbonord køber op i virksomheder inden for mægler, landmåler eller lignende, som jeres konkurrenter har gjort?

"Ja, det er f.eks. noget, vi kigger på. Men det er ikke fordi der er noget aktuelt på linjen."

Og i forhold til fusioner og opkøb indenfor rådgivningsvirksomhederne?

"Jeg vil ikke komme det nærmere. Men vi har altid sagt, at vi åbne for muligheder, der måtte byde sig."

"Best in class"

Efter regnskabet for 2019 har Landbonord besluttet at udlodde således hele 5,5 mio. kr i medlemsbonus, direkte udbetalt til landmænden

Den økonomiske fremgang i Nordjylland skyldes ifølge direktøren mange faktorer, og han har svært ved at sætte fingeren på et punkt, men han nævner blandt andet økonomirådgivningen og mæglervirksomheden, som nogle af de afdelinger, der har haft særlig succes.

Ifølge direktøren er der ingen steder, hvor "virksomheden har slået hul i kassen" i det forgangne år.

"Vi har en god forretning og driver en solid rådgivningsvirksomhed. Vi har lavet gode resultater i mange år. Vi har en god produktivitet og en sikker driftsafvikling. Vi var nogle af de første tilbage i 2015-2016, som tog hul på digitalisering. Det er der meget arbejde og investeringer. Det giver pote og skaber værdi for os, vores kunder og ejere. Vores medarbejdere er i dag godt uddannede i vores digitale palette, og mindsettet er rigtigt," siger han.

Direktøren fortæller, at Landbonord har sat meget mere strøm til digitaliseringen, og det gør noget for virksomhedens processer og flow:

"DLRB-virksomhedernes indtjening er ikke høje, men vi er best in class på indtjening, vil jeg mene. Vi ligger på ca 160 mio. i omsætning. Der er mange virksomheder med den omsætning, som tjener meget mere, men vi er kundeejet og skal give værdi tilbage for kunderne."

Landbonord er både en rådgivningsvirksomhed og en forening med ca. 1.300 aktive medlemmer. Foreningen ejer rådgivningsvirksomheden, der drives kommercielt og beskæftiger ca. 230 medarbejdere.

Sagro køber sig ind i nyt forretningsområde

Velas-datterselskab køber ejendomsmægler

Velas-direktør varsler snarligt opkøb 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch