AgriWatch

Jais Valeur: Forskningspartnerskaber skal sikre bæredygtige landbrug

Bæredygtige landbrug skal sikres gennem forskningspartnerskaber, mener formand for klimapartnerskabet, Jais Valeur.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Inden for kort tid afleverer klimapartnerskabet for fødevare- og landbrugssektoren sin rapport med forslag til initiativer, der skal sænke sektorens udledning af klimagasser.

I et debatindlæg i Børsen kommer formanden for klimapartnerskabet, Danish Crowns adm. direktør Jais Valeur, ind på et par af sektorens idéer.

"Derfor foreslår jeg som formand for klimapartnerskabet for fødevare- og landbrugssektoren, at regeringen igangsætter et antal større, flerårige og udfordringsdrevne forskningspartnerskaber. Partnerskaberne skal involvere både erhvervet, forskningssektoren og myndighederne. Når vi skal finde løsningerne på klimaudfordringerne, skal vi tænke på tværs i brede samarbejder mellem brancher, virksomheder, myndigheder og forskning," skriver topchefen i indlægget.

Partnerskabet består af 18 fødevarevirksomheder, teknologileverandører og videnspartnere

Garveriselskab i stor tilbagegang og kommer ud med underskud

Tulip har tabt over 2 milliarder på fire år

Erhvervslivets anbefalinger til klimaplan bliver udskudt

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch