AgriWatch

Verdens økologiske areal er fordoblet på 10 år

Nye tal viser, at det samlede økologiske areal i verden er steget til over 71,5 mio. hektar, hvilket er en fordobling på 10 år. I Danmark øges det økologiske areal også fortsat.

Foto: Lars Hansen/Ritzau Scanpix

Verdens økologiske areal er på 10 år blevet fordoblet. Det viser nye tal i en rapport udgivet af Forskningsinstituttet for Økologisk Landbrug (FIBL).

I 2018 var tallet for det samlede økologiske areal verden over steget til 71,5 mio. hektar, og det svarer altså til en fordobling sammenlignet med for 10 år siden. Arealets størrelse svarer til mere end 26 gange Danmarks samlede landbrugsareal, og udviklingen vækker begejstring hos Landbrug & Fødevarer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch