AgriWatch

Tyske landmænd opkøber konkurrents varer i protest

Andelsmejerier syd for grænsen ripper supermarkedshylderne for mejeriprodukter i protest mod supermarkederne, der presser mælkeproducenterne ud i en priskrig.

Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Protestbevægelsen Land Schaft Verbindung, som har stået bag flere demonstrationer i Tyskland, viser nu også deres utilfredshed ved at rippe tyske supermarkeder for konkurrenten Milrams mejeriprodukter.

Det sker, da andelsmejerierne under Deutsches Milchkontor nægter at levere til detailkæden Retail Trade Group, da de er utilfredse med, at detailkæden ikke vil betale nok for mækeproducenternes varer, skriver JydskeVestkysten.

Tirsdag eftermiddag tømte 20 landmænd et supermarked i Rendsburg for mejeriprodukter for 600 euro. I et andet supermarked nær Slesvig opkøbte landmændene mejervarer for 800 euro.

"Tomme reoler sender et virksomt signal om, at detailhandlen ikke er villig til at betale mere for levnedsmidler, selv om politikere og forbrugere kræver stadig mere af landmændene i form af dyrevelfærd, klimavenlighed og miljøbeskyttelse," siger Siem Sievers, der er mælkeproducent ved Prinzenmoor vest for Rendsburg.

Traktordemonstrationer forårsager atter trafikkaos i Berlin

Tyskland oplever udbredt pessimisme blandt små og mellemstore landbrug 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch