AgriWatch

Tidligere ejer af amerikansk mejeri står til lang fængselsdom for svindel

En tidligere majoritetsejer i det prisvindende mejeri Trickling Springs Creamery kan få op 45 års fængsel for at trække et trecifret millionbeløb ud inden mejeriets konkurs.

Foto: Joachim Adrian

En tidligere ejer af det amerikanske mejeri, som gik konkurs tilbage i december, risikerer nu 45 års fængsel og en bøde på 37 mio. kr. for svindel.

De amerikanske myndigheder mener, at den mistænkte Philip Riehl tilranede sig over 400 mio. kr. fra en række investorer, inden mejeriet på pludselig vis gik konkurs tilbage i december 2019, skriver Landbrugsavisen.

Philip Riehl er sigtet for ikke at informere om risiko, formål ved investering og investorernes risikovillighed, inden investorerne postede store beløb ind i mejeriet.

Philip Riehl udtaler, at han informerede investorerne, men kun i mindre omfang.

Mejeriet, der har adresse i Pennsylvania, USA har vundet flere priser for dets produkter, hvilket havde skabt en markant vækst fra åbningen i 2001 til den pludselige konkurs i slutningen af 2019.

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch