Firstfarms vil købe rumænsk selskab med 2430 hektar jord

Børsnoterede Firstfarms vil købe AIC, der driver det rumænske selskab AISM med landbrugsjord. Det danskejede selskab med lensgreve og Lego-milliardær i ejerkredsen får til gengæld 16 pct. af aktierne i Firstfarms
Foto: Firstfarms
Foto: Firstfarms

Firstfarms har indgået en hensigtserklæring om køb af det danske holdingselskab AIC.

Selskabet driver AISM Srl., der dyrker 2.430 hektar, bortforpagtet landbrugsjord i Rumænien, et moderne siloanlæg med 6.000 tons lagerkapacitet, fodermølle samt lager- og administrationsfaciliteter.

Det skriver Firstfarms i en fondsbørsmeddelelse.

Det er hensigten, at ejerne af AIC modtager dels 1.198.500 nye aktier i Firstfarms, dels et betinget tilgodehavende svarende til værdien af 50.000 aktier på et nærmere bestemt tidspunkt.

Med Firstfarms aktuelle kurs på 58,0 kr. pr. aktie svarer de nye aktiers værdi til samlet 69,5 mio. kr.

Hvis transaktionen gennemføres, som der nu er lagt op til, kommer ejerne af AIC A/S til at besidde 16,5 pct. af aktierne i Firstfarms, som følge af transaktionen.

Handlen forventes gennemført senest i andet kvartal 2020, og gennemføres handlen i henhold til det underskrevne Letter of Intent, forventes købet at bidrage med et positivt resultat i indeværende regnskabsår.

"Der er primært tale om en investering i jord og lagerkapacitet. Jordpriserne i Østeuropa er stigende, og med dette køb investerer vi i jord og lager af særdeles god kvalitet med en række potentielle anvendelsesmuligheder. Købet giver mulighed for at skalere og optimere driften og mulighed for en bedre udnyttelse af vores kompetencer i Rumænien. Desuden får vi med sælgers indtræden i aktionærkredsen adgang til vigtig viden og erfaring, som vi vil forstå at udnytte til øget værdiskabelse i hele vores forretning," siger adm. direktør i Firstfarms, Anders H. Nørgaard, i meddelelsen.

Bestyrelsesformand i AIC A/S, Bendt Wedell, begrunder det forventede salg til Firstfarms således:

"Firstfarms har til fulde bevist, at de dygtigt evner at drive og udvikle landbrug i Østeuropa. Fundamentet er godt, økonomien god, og der er lagt en ambitiøs plan for fremtiden. Vi ønsker som en større aktionær at bidrage aktivt til den fortsatte positive udvikling - både i bred forstand og på specifikke områder," siger han i meddelelsen.

Danskejet landbrug om svinepest: "Vi har fået en bule, men vi knækker ikke"

Danish Pig Genetics om globale konsolideringer: "Der bliver trængsel i top tre"

Afrikansk svinepest spreder sig til Indonesien 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også