Potentielt stort iransk eksportmarked forsvinder ved uro

Flere danske virksomheder og organisationer beretter om, at der er et stort eksportmarked, som er gået tabt i i Iran grundet uroen med USA.
Foto: Atta Kenare/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Atta Kenare/AFP/Ritzau Scanpix

Uroen mellem USA og Iran, der lige nu er på sit højeste efter, at Donald Trump beordrede droneangrebet, der dræbte den iranske generalmajor Qasem Soleimani, gør, at danske virksomheder mister et stort poentiale i at eksporter varer til Iran.

Det skriver Børsen.

Mediet har blandt andet talt med Arla, der beretter om, at andelsselskabet stort set intet sælger til Iran, da det ikke er kommercielt attraktivt. Desuden følger en kommentar fra afdelingsleder for handelspolitik og markedsadgang i Landbrug & Fødevarer, Kenneth Lindharth Madsen.

Han fortæller, at salg til Iran er blevet kompliceret for danske eksportører, da mange banker har trukket sig fra handel med Iran efter Trump-meldinger. Det på trods af, at flere virksomheder fik gang i eksport til Iran i 2016 for visse varer.

"Det var varer som ingredienser til fødevareproduktion og frø til foderproduktion. Men det forsvandt igen, da præsident Trump trak sig ud af atomaftalen med Iran og truede europæiske virksomheder, der fortsatte samhandel med Iran, med sanktioner mod deres forretning i USA," siger Kenneth Lindharth Madsen til Børsen.

Kinesisk kemikæmpe køber landbrugsafdelingen af statsejet konkurrent 

Kenya vil bekæmpe græshoppers hærgen med kemikalier fra luften 

Licens giver Rusland mulighed for at lukrere på vietnamesisk svinekrise 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også