AgriWatch

Frugt-direktør ser dansk bærproduktion nærme sig døden

Bærproduktionen i Danmark er skrumpet til under en tredjedel på ti år. I Orskov Foods, der er landets største aftager af bær, ser direktøren ikke udviklingen vende. Avlerne ønsker mere fokus på branding og sender opfordring afsted til Salling Group.

I dag er der få store spillere tilbage indenfor dansk bærproduktion - og en masse små. Eksempelvis sidder tre avlere på halvdelen af solbærproduktionen, ifølge bærforeningens formand. | Foto: Niels Hougaard/Ritzau Scanpix

For Carlos Ragone, der har været en del af det fynske frugtfirma Orskov Foods igennem 30 år, er den største udfordring afhængighed af råvarer. De konstante udsving i priser og udbud har været særligt svære at navigere i de seneste år.

"De sidste 10-15 år har der været politisk indblanding med økonomisk tilskud til produktioner, som har gjort udsvingene mere uforudsigelige. På den måde er en stor del af vores danske bærproduktion forsvundet, fordi det ikke har været rentabelt at producere," siger Carlos Ragone, adm. direktør i Orskov Foods, til FødevareWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch