Realdania om finanslovsaftale: "Vi er et skridt nærmere en jordreform"

Realdania, der blandt andet beskæftiger sig med byudvikling, ser aftalen om udtagning af landbrugsjord som en indikator på, at man er tættere på en jordreform.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Med den nye finanslov, hvor der er afsat 2 mia. kr. frem til 2030 til udtagning af landbrugsjord, har politikerne købt sig ind på idéen med en ny jordreform.

Det skriver Søren Møller, der er formand for Realdanias projekt Collective Impact, i en pressemeddelelse.

Det første skridt kom, da den multifunktionelle jordfordelingsfond blev vedtaget sidste år som en del af tørkepakken til landbruget og nu gennem midlerne til udtagning af landbrugsjord.

”Parterne bag finanslovsaftalen finder det afgørende, at der sikres størst mulig synergi mellem klima- miljø- og naturinteresser. Det er utrolig vigtigt og kan bedst ske gennem en samlet jordreform," skriver Søren Møller.

Bolden er blevet lagt til rette af en række organisationer som blandt andet Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening.

”Der er blandt en bred gruppe af interessenter – som ellers ikke altid er enige – skabt en fælles forståelse af problemet og af de løsninger, der skal til," skriver Søren Møller.

De Radikale vil presse på for flere midler til udtagning af landbrugsjord

L&F-formand kvitterer for milliarder til jordudtagning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også