AgriWatch

Stor fremgang for dansk biogas

Antallet af landmænd som er biogasleverandører er fordoblet på tre år, og de nu 123 landmænd med biogasanlæg omsatte for 4 mia. kr. i 2017

Foto: PR Nature Energy

At afbrænding af træ er Danmarks største vedvarende energikilde er intet nyt. Imidlertid er biomasse ikke den eneste type af organisk materiale, der fylder godt op i det danske energilandskab. Det fastlægger DI og Innovationsnetværket for Bioressourcer (Inbiom) i en ny kortlægning af dansk bioenergi.

Ifølge kortlægningen er den samlede omsætning på 39 mia. kr. med 11 mia. kr. i eksportgevinster. Eller rettere; det var den i 2017, hvor de seneste datamateriale er fra. Sammenholdes det med den forrige opgørelse, der dog blev opgjort efter en lidt anden metode, er det en stigning i omsætningen over tre år på 14 mia. kr., mens der eksporteres for 3 mia. kr. mere end i 2014.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch