Over 37.000 landmænd får milliardbeløb udbetalt af styrelse

Størstedelen af de landmænd, der har søgt om EU-landbrugsstøtte får mandag udbetalt pengene, der lyder på 4,9 mia. kr. i alt.
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

37.262 landmænd har i år søgt om EU-landbrugsstøtte. Mandag får 91 pct. af dem pengene, der i alt lyder på 4,9 mia. kr., at se på bankkontoen.

"Udbetalingen af landbrugsstøtten er en af vores allervigtigste opgaver og et af de steder, hvor vi understøtter landbruget meget direkte. Vi har haft et år med mange forandringer og udfordringer, så jeg er stolt over, at vi i dag kan sende 4,9 mia. kroner ud til erhvervet," siger direktør i Landbrugsstyrelsen Jette Petersen i en pressemeddelelse og uddyber:

"Vi fortsætter samtidig vores arbejde med at gøre det nemt og enkelt at være landmand. Allerede fra næste år tager vi vores ambitiøse projekt med at bruge satellitter til at kontrollere markerne til næste skridt, så landmanden ikke skal bruge tid på en fysisk kontrol."

I 2020 kommer kontrollen af, om landmanden har overholdt aktivitetskravet på marken, udelukkende til at foregå digitalt. Hvis satellitbilleder viser, at en mark måske ikke overholder kravet, har landmanden mulighed for at benytte en app til at sende et foto af marken ind som dokumentation, hvis han mener, at aktivitetskravet er overholdt.

Landbrugsstyrelsen oplyser, at det er 10. år i træk, at 90 pct. af ansøgerne får grundbetaling inden d. 15. december.

De resterende 9 pct. af landmændene kan forvente at modtage landbrugsstøtten inden udgangen af juni 2020, skriver styrelsen.

Landbruget om udtagning af lavbundsjord: Landmændene står i kø 

Højere grænse for realkreditlån i landbruget kan komme i spil 

Dansk landmand er leder for 150 ansatte i Ukraine 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også