AgriWatch

Ekspertgruppe: Landbruget skal klare sig selv i fremtiden

Med mulige justeringer af skatteregler som undtagelser lægger regeringen op til, at dansk landbrug i høj grad bliver selvbærende uden statslig indblanding. Landmændene skal selv spare op til vanskelige år, lyder oplægget til fødevareministerens nye ekspertgruppe, der holder sit første møde i næste uge.

Foto: Jens Dresling, Logo: Jan Bjarke Mindegaard/Watch Medier

"Man kan næsten smage, at det har været rundt rigtig mange steder. Der er meget elastik i det, og det er i hvert fald tilpas åbent for mange forslag," lyder det fra en centralt placeret aktør i den dansk landbrugssektor om beskrivelsen af de anbefalinger om landbrugets fremtidige økonomi, som en ekspertgruppe skal aflevere til fødevareminister Mogens Jensen (S) næste sommer.

Og det bliver groft sagt en række anbefalinger om, at dansk landbrug ikke i fremtiden kan og skal forvente, at staten træder til med finansiel hjertemassage, når landmænd kommer under pres. Heller ikke når tiltagende naturfænomener kombineret med landbrugets gældssituation udgør en potentiel risiko for erhvervet, som det udtrykkes i oplægget.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch